BrasCoBand

Dirigent

  • Dirigent Roeland Daems zette zijn eerste stapjes op de piano aan de stedelijke academie van Merskem. Later studeerde hij verder aan het "Lemmensinstituut" te Leuven en behaalde de eerste prijs notenleer en harmonie, de meestergraad piano en de meestergraad kamermuziek en orkestdirectie. Zijn passie voor de piano werd bekroond met de grootste onderscheiding voor voortgezette piano-opleiding.

  • Als pianist begeleidt hij reeds vele jaren een hele resem zangers, orkesten en solisten, zowel voor concerten, examens als wedstrijden. Bovendien is hij reeds enkele seizoenen actief in het orkest van het Vlaams Muziektheater en speelde onder meer voor het "festival van Vlaanderen" en op het festival voor hedendaagse muziek "Ars Musica" te Brussel. Als orkestleider begeleidt Roeland al enkele jaren de musicals van "wysiwyg" te Lier.

  • In September 2012 werd Roeland de nieuwe dirigent en artistiek leider van BrasCoBand. Een frisse wind in een jong en dynamisch orkest. Tijdens de eerste maanden als dirigent speelde "zijn" Brasco onder meer een evaluatieconcert van Vlamo en verzorgde de muzikale omlijsting van de kerstmarkt in Brasschaat en de "week van de senioren" in Rust- en verzorgcentrum "Vesalius" in Brasschaat. Onder zijn leiding staan nog tal van creatieve concepten en concerten in de steigers. Hij wil met BrasCoBand de jeugd (van alle leeftijden) een kans bieden om zich op een leuke en ontspannende manier (muzikaal) te ontwikkelen en zo te evolueren naar en binnen een dynamische, samenhangende vereniging met muzikaal niveau.

  • Naast dirigent bij BrasCoBand en de artistieke leiding voor verschillende musicals en operettes, blijft Roeland actief als pianoleraar aan de muziekacademies van Brasschaat en Lier.

Roeland Daems